Plantebaseret kapsel

Kapslerne som vi producerer, er det perfekte eksempel på cirkulære økonomi, og blev kåret til ”I øjeblikket den mest miljøvenlige kaffekapsel” af Nova Institute i Tyskland.

Når solsikkeolien produceres, efterlades frøskallerne som et biprodukt. Skallerne opsamles, og der dannes en biomasse, som kapslerne er lavet af. Vores kapsler har opnået det prestigefylde ”OK hjemmekompost” certifikat, som kun 2% af andre BIO-kapsler har verden over.

Efterhånden som flere og flere kompostbare produkter bliver tilgængelige på markedet, er det vigtigt at påpege forskellen mellem de to hovedtyper af kompostabilitet.

Hjemmekompostering adskiller sig væsentligt fra industrikompostering, da produktet kan nedbrydes ved lavere temperaturer under naturlige forhold – selv i en havekompost.

I øjeblikket er det op til den lokale kommune, om de accepterer disse kapsler i den grønne biopose. Grunden til at nogle kommuner ikke accepterer dem, er fordi, at det formegentligt kan være svært at gennemskue, om kapslerne kan komme i hjemmekomposten eller ej.

Vi forventer, at dette vil ændre sig i fremtiden, når hjemmekompostbare produkter bliver mere udbredt.

I mellemtiden kan du læse mere om vores kaffe  her.