Du ser i øjeblikket Da Ideelists aka Founders of Ideel Kaffe
Images of Bogdan Coste and Johan Fellman, co-founders Ideel Coffee ApS.

Idealisterne, grundlæggerne af Ideel Kaffe

Hvad er bedre materiale end et interview med stifterne til det 2. blogindlæg?
-Vi kunne ikke finde en, så her er den går.
 
ps Oplysningerne er indsamlet fra et interview, som Griinbi var vært på Ideel Kaffe. I denne blog kan du læse nogle af højdepunkterne.

Hvem er fyre bag Ideel?

  • Bogdan: Jamen, jeg er oprindeligt fra Rumænien, og jeg kom her for at studere. Jeg er en STOR kaffe elsker og har altid været fascineret af specialkaffe. Så at arbejde med kaffe er en drøm, der går i opfyldelse.  
  •  Johan: Jeg flyttede også til Danmark for at fortsætte mine studier, men jeg kommer fra Finland. I de sidste år er min interesse og passion for bæredygtigt forbrug steget meget. Og jeg har altid vidst, at hvis jeg arbejder med noget, skal det være meningsfuldt og have en positiv indvirkning på planeten og de mennesker, der lever på den.
  • Jeg vil også nævne Laerke, som var den, der gav liv til hele ideen. Hun er et værdifuldt medlem af vores team, plus hun er den eneste danske person blandt os, som hjælper meget med sprogbarrieren.

Hvad handler Ideel Kaffe om?

Kort sagt Ideel handler om: Kvalitet-kaffe, bæredygtighed og bekvemmelighed. Vi har lanceret Danmarks mest miljøvenlige kaffekapsel, med noget af den bedste kvalitet kaffe, og vi vil være så tilgængelige for slutbrugeren som muligt. Ideel er også et fællesskab, hvor vi lærer, underviser og spreder bevidsthed, når det kommer til bæredygtige tendenser, etisk kaffeindkøb og mere. ‍

Hvor længe siden kom du på ideen, og hvordan startede det hele?

Hele projektet startede i 2019. Selve ideen kom fra Laerke, der arbejdede i kapselindustrien. Det var klart, at der er en stor industri med et stort problem. Vi blev nysgerrige og lavede nogle undersøgelser, tallene vi fandt- f.eks. Antallet af kapsler, der endte på lossepladserne- blæste os fuldstændig. Og det var de fakta, der fik hele bolden til at rulle.

Hvor vil du hen med Ideel Kaffe? Hvad er dine mål?

Som ny virksomhed har du altid store ambitioner, når du starter, og du drømmer stort. Vi gør stadig dette og tror på, at vores drømme er fuldstændig opnåelige. Vi siger ofte, at vi ikke nødvendigvis ser på os selv som en kaffekapselvirksomhed, der forsøger at være bæredygtig men et bæredygtighedsfirma, der laver kaffekapsler. Vi tror, at denne form for tankegang sætter os i den rigtige retning. Det, vi forsøger at opnå, er at vise, at der generelt er bedre måder at forbruge på. Engangsprodukter behøver ikke at være skadelige for miljøet og bekvemmelighed behøver generelt ikke at komme på bekostning af planeten, dig selv eller endda kvalitet. Vi har lidt været trætte af at tro på det indtil nu. 

For fremtiden er vores mission at være på forkant med bæredygtighedsbevægelsen, være supergennemsigtig om, hvad vi gør, og forhåbentlig give nogle indsigter i kaffeindustrien, landmændenes liv, hvordan kunderne kan påvirke dem og generelt være en virksomhed, der spreder positiv energi.

Håber du nød læsningen.

Og lad os venligst vide det, hvis du har noget andet, du er vild med nysgerrig efter ..