Vores kapsel

 

Den kapsel, vi bruger, er det perfekte eksempel på en cirkulær økonomi og blev kåret til "I øjeblikket den mest miljøvenlige kaffekapsel" af Nova Institute i Tyskland.

Når solsikkeolie oprettes, efterlades frøskallerne som et biprodukt. Skallerne opsamles, og der dannes en biomasse, som kapslen er lavet af. Vores kapsel har opnået det prestigefyldte “OK Hjemmekompost”Certifikat, som kun mindre end 2% af andre BIO -kapsler verden over har.

Efterhånden som flere og flere komposterbare produkter bliver tilgængelige på markedet, er det vigtigt at påpege forskellen mellem de to hovedtyper af kompostabilitet. Så hvad er forskellen mellem komposterbar og hjemmekompostabel?
Komposterbar betyder "OK Industry Compost", hvilket betyder, temperaturer over 50 ° C og andre særlige betingelser er nødvendige for at produkterne skal nedbrydes.

På den anden side betyder Home Compostable (OK Home Compost), at produktet nedbrydes ved lavere temperaturer under naturlige forhold, selv i en havekompost. Det resulterede i, at ingen mikroplast forlod miljøet, og kapslen brød ned i næringsstoffer til jorden, hvilket gjorde den rig og frugtbar. Hjem Komposterbare produkter har brug for en minimumsmængde energi i forhold til andre bionedbrydelige alternativer.

I øjeblikket er det op til den lokale kommune, om de accepterer disse kapsler i bio/grøn pose. Grunden til at nogle kommuner ikke accepterer dem, er fordi de måske er sorteret, da det er svært at opdage, om det er Home Compostable eller ej.
Vi forventer, at dette ændrer sig i fremtiden, når Home Compostable -produkter er mere almindelige.

I mellemtiden kan du læse om vores kaffe her.