Vores kaffe

 

For at kaffe skal mærkes som "specialitet", skal den opfylde særlige kriterier og kvalitetsstandarder, hvorfor den normalt ikke vokser i store plantager, men i mindre partier, i perfekte kaffebønder.

Hver bønne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt, afhængigt af alder, form, farve osv. Takket være det sydlige Etiopiens perfekte klima til at dyrke kaffe er der ikke behov for tilføjelse af pesticider. Mere end 90% etiopisk kaffe dyrkes naturligt.

Kaffen dyrkes og høstes i højlandet af små landbrugssamfund. Disse steder er så fjerntliggende, at de kun er tilgængelige for æsler. Senere vaskes eller tørres det, inden det sendes til København, hvor det ristes.  

På grund af dette fungerer den klassiske “Fair-trade” -model ikke, da hver enkelt landmand arbejder i så lille en skala, at de enten ikke kvalificerer sig til programmet, eller de simpelthen ikke tjener nok gennem det til at opretholde sig selv.

I vores bestræbelser på at hjælpe med det betaler vi 25% mere end den gennemsnitlige Fair-trade pris, samtidig med at vi investerer i langtidsholdbare projekter udviklet af lokalsamfundene. Mere om projekterne her.

Du kan også læse om vores kapsel her.