Specialkaffe

For at kaffe skal opleves som en specialitet, skal den opfylde nogle særlige kriterier og kvalitetsstandarder, hvorfor den normalt ikke vokser i store plantager men i mindre partier.

Hver bønne er håndplukket og omhyggeligt udvalgt afhængigt af levetid, form, farve mv. Takket være det perfekte klima til at dyrke kaffe i det sydlige Etiopien, er der ikke behov for tilføjelse af pesticider. Mere end 90% af den etiopiske kaffe dyrkes naturligt.

Kaffen dyrkes og høstes i højlandet af små landbrugssamfund. Disse steder er så fjerntliggende, at de kun er tilgængelige på æsler. Senere vaskes og tørres det inden, at det sendes til os her i København, hvor det ristes.

På grund af dette fungerer den klassiske ”Fair-trade-model” ikke, da hver enkel landmand arbejder så lidt, at de enten ikke kvalificerer sig til programmet, eller de simpelthen ikke tjener nok til at kunne opretholde deres private økonomi. 

Vi bestræber os derfor efter at biddrage med at betale 25% mere end den gennemsnitlige Fair-trade pris samtidig med, at vi investerer i langtidsholdbare projekter udviklet af lokalsamfundet. Læs mere om projekterne her.

Du kan også læse om vores kapsler her.