Specialkaffe

Når det gælder kaffe, har vores motto altid været “at købe kaffe af den bedste kvalitet, samtidig med at have så stor en positiv indvirkning på bønderne som muligt”.

Da vi skulle udvælge vores første kaffepartier, opdagede vi bønder og andelsejede farme rundt omkring på kloden. Men vi lagde os hurtigt fast på fødestedet for den populære Arabica-bønne – det sydlige Etiopien. Bjergområderne i det sydlige Etiopien skaber nær perfekte betingelser for at dyrke fantastisk økologisk kaffe. De områder, hvor vi køber vores kaffe fra, er kun tilgængelige med æsler, og kaffen vokser generelt ikke i store plantager, da den gror naturligt i området. Kaffen bliver senere enten vådvasket eller soltørret i lokalområdet og derefter fragtet direkte til Danmark, hvor den friskristes i Valby. Etiopien leverer noget af verdens fineste specialkaffe – et begreb, som betyder at kaffen har scoret over 80/100 point på den globale kaffe kvalitetsskala. Vi bestræber os på at riste kaffen lysere, end den typisk gør, for at bevare kaffens naturlige aromaer og invitere vores kunder til nye og forfriskende kaffeoplevelser.

Økologi- og Fairtrade-certifikater er normalt for dyre for de Etiopiske kaffebønder, da de arbejder på mindre plantager, og de mindre høster giver ikke samme muligheder for stordriftsfordele som på de store plantager. Derfor betaler vi bønderne det, der svarer til ca. 25 % mere end Fairtrade-priserne, samtidig med at vi investerer i lokale samfundsprojekter med fokus på sundhed, uddannelse og jobskabelse. Ved at betale mere end Fairtrade-priserne og samtidig investere i lokalsamfundene, håber vi, at bønderne en dag vil kunne blive fuldt certificeret og nå ud til et større publikum.

Da vi ønskede at udvide vores produktsortiment, kiggede Ideel Kaffe mod Sydamerika for at finde nye kaffe smagsvarianter og smagsoplevelser. Bolivia har de seneste år vist sig at producere nogle af de bedste kaffesorter af højeste kvalitet. Landet har ofte været skjult i skyggen af sine store nabolande indtil for få år siden, hvor Bolivia begyndte at få stor opmærksomhed på grund af farme, der forøgede kaffe kvaliteten. Den bolivianske regering har først for nyligt øget støtten til kaffebønderne, hvilket har medført, at bønderne har været i stand til at producere større og bedre afgrøder. Kaffen vokser i høje højder, svarende til de Etiopiske miljøer, hvilket resulterer i rige, komplekse og forskelligartede smagsoplevelser. 


Du kan også læse om vores kapsler her.